Economie

R. Moldova produce mai puţin carton şi energie electrică

Potrivit Valentinei Comarniţchi, şefa de direcţie la BNS, creşterea volumului producţiei industriale a fost determinată de majorarea volumului de productie în industria extractivă cu 18,6% şi în cea prelucratoare – cu 12,5%. Totodată, producţia şi distribuţia de energie electrică şi termică, în perioada de referinţă, a fost în descreştere cu 3,1%.

Industria alimentară şi a băuturilor în ansamblu a înregistrat o creştere a volumului de producţie cu 3,9%, în special, la prelucrarea şi conservarea fructelor şi a legumelor, producerea, prelucrarea şi conservarea cărnii şi a produselor din carne, fabricarea produselor de morărit, a băuturilor, lactatelor etc.

Creşteri substanţiale s-au inregistrat, de asemenea, la producţia de aparatură şi instrumente medicale, de precizie, optice, fabricarea de maşini şi echipamente, în industria metalurgică, la producţia de maşini şi aparate electrice, fabricarea încălţamintei, a ţigărilor, articolelor de îmbracaminte, industria chimică, prelucrarea lemnului şi fabricarea mobei etc.

În acelaşi timp, a avut loc reducerea volumului de producţie la fabricarea grăsimilor vegetale şi animale, a hârtiei şi cartonului, a produselor finite din metal, producţia şi distribuţia energiei electrice s.a.

Datele BNS nu se refera la raioanele din partea stinga a Nistrului si la municipiul Bender.

Sursa: MOLDPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *