Social

R. Moldova și Israelul se pregătesc să lanseze negocieri privind un Acord de liber schimb

Republica Moldova și Israelul au un interes comun în privința lansării negocierilor de a încheia un Acord de liber schimb. Echipele deja lucrează și pregătesc aceste negocieri, a declarat ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, în cadrul unui briefing de presă susținut cu prilejul vizitei la Chișinău a ministrului afacerilor externe al Statului Israel, Eli Cohen, transmite Deschide.md.

Astfel, potrivit șefului diplomației moldovenești, în 2022 volumul comerțului exterior cu Israel a constituit 42 de milioane de dolari, cu 70% mai mult decât în 2021. Acest lucru indică prezența unui potențial neexplorat. Respectiv, se dorește creșterea sumelor în comerțul reciproc.

De asemenea, Republica Moldova este interesată să mărească exportul de cereale, fructe proaspete și uscate, nuci, covoare, precum și să achiziționeze îngrășăminte minerale și de alt fel, a precizat Nicu Popescu.

În țara noastră activează 408 întreprinderi cu capital israelian, care au făcut investiții de circa 67 de milioane de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *