Economie

R. Moldova și Japonia vor coopera pentru dezvolatrea și protejarea reciprocă a investițiilor

Republica Moldova și Japonia vor coopera pentru dezvoltarea, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. Inițierea negocierilor unui Acord în acest sens a fost aprobată miercuri de Executiv.

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării a afirmat că Japonia este un partener de încredere al Republicii Moldova și există un bun potențial de colaborare, care poate fi valorificat pe deplin prin consolidarea dialogului dintre ambele state, potrivit Radiomoldova.md.

„Prevederile principale țin de acordarea vizelor de intrare și a permiselor de muncă pe teritoriul unei părți în scopul efectuării activităților investiționale; managementul menținerii, folosirea, posedarea sau înstrăinarea investițiilor; restituirea sau despăgubirea și compensarea sau altă soluție, în cazul în care investițiile efectuate de către investitorii uneia din părți suferă pierderi. Republica Moldova este deschisă investițiilor și avem nevoie de investiții în economia noastră pentru a oferi acele oportunități pe care le merită oamenii”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Acordul se va încheia pentru o perioadă de zece ani și se va prelungi în mod automat pentru perioade succesive de cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *