Social

R. Moldova și Republica Chineză ar putea face un schimb de experiență în domeniul menținerii ordinii și securității publice

Republica Moldova și Republica Populară Chineză ar putea iniția un schimb de experiență în domeniul menținerii ordinii și securității publice. Acest subiect, precum și altele la fel de importante, au fost discutate la întrevederea ministrului afacerilor interne, Adrian Efros, cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, E.S. YAN Wenbin, relatează Deschide.md.

„Părțile au evaluat posibilitatea unui schimb de experiență în domeniul menținerii ordinii și securității publice, a prevenirii, combaterii și investigării criminalității organizate, a violenței domestice, etc”, se arată în comunicatul emis de serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, pe fundalul intensificării eforturilor de valorificare a dialogului moldo-chinez, oficialii au discutat asupra diverselor instrumente de consolidare a relațiilor dintre sistemul afacerilor interne al  Republicii Moldova și Republica Populară Chineză.

Precum se menționează în comunicat, oficialii au agreat și au reconfirmat necesitatea coordonării acțiunilor și a abordărilor ce țin de gestionarea crizelor pe filiera afacerilor interne, creșterea rezilienței instituționale, contracararea amenințările hibride, analiza strategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *