Actualitate

R. Moldova şi România AU CONVENIT asupra necesităţii menţinerii unui nivel înalt de cooperare

La fel şi asupra iniţierii unor proiecte noi în domeniul cooperării bilaterale, informează MOLDPRES. 

Vitalie Marinuţa a menţionat că este ferm convins că relaţiile bilaterale dintre armatele Moldovei şi României se vor dezvolta în ascensiune şi vor aduce beneficii ambelor instituţii.

La rîndul său, ministrul Mircea Duşa a reiterat sprijinul instituţiei pe care o conduce în desfăşurarea proiectelor de colaborate care sînt în proces de implementare sau urmează a fi iniţiate. În acest context, ministrul român al Apărării a confirmat o dată în plus disponibilitatea acordării a nouă burse pentru instruirea practică a tinerilor piloţi din cadrul Armatei Naţionale, precum şi examinarea posibilităţii de acordare a unor burse suplimentate la instituţiile naţionale de învăţămînt militar superior pentru cadrele militare ale Armatei Naţionale.

Vitalie Marinuţa şi Mircea Duşa au făcut un schimb de opinii şi pe marginea proiectelor acordurilor de cooperare militară bilaterală în domeniul învăţămîntului şi al informaţiilor clasificate, specificînd că semnarea acestor documente va deschide noi perspective ale colaborării dintre militarii români şi cei moldoveni. 

TIMPUL.MD via MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *