Economie

R. Moldova va beneficia de finanțare pentru domeniul de management al traficului aerian

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, împreună cu reprezentantul Organizației europene pentru siguranța navigației aeriene (EUROCONTROL) au semnat marți, 2 mai, un Acord referitor la implementarea Fondului de solidaritate voluntară privind managementul traficului aerian european, în susținerea furnizorului de servicii de navigație aeriană Î.S. „MoldATSA”, transmite MOLDPRES.

Conform documentului, ţara noastră va beneficia de susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian, cu o valoare de trei milioane de euro.

„Fondul de solidaritate prevede susținerea financiară nerambursabilă pentru domeniul de management al traficului aerian din Ucraina și Republica Moldova, din care pentru țara noastră cu o valoare maximă de trei mln de euro”, indică MIDR.

Fondul va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de formare, precum și orice alte cheltuieli necesare pentru a asigura pregătirea operațională și continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigație aeriană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *