Economie

R. Moldova va primi alte 105 mln de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice

Până la sfârșitul acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice, transmite MOLDPRES.

Acest lucru este prevăzut de Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova, semnat astăzi de către Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. 

Aceste 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență a Uniunii Europene de 250 milioane de euro, anunțate anul trecut. 

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit în Republica Moldova în anul trecut, care are drept  obiectiv prevenirea și combaterea vulnerabilității energetice a populației. Sursele de finanțare a fondului  sunt mijloacele bugetului de stat, cele europene sau alte surse externe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *