Social

R. Moldova va transmite în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar

Republica Moldova va transmite în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar. Suportul oferit de țara noastră, în vederea susținerii poporului ucrainean afectat de război, a fost transpus astăzi în formă juridică, anunță Serviciul de presă al Guvernului, transmite Deschide.md.

Reamintim că, la începutul anului curent, stocuri de produse alimentare, obiecte de igienă, produse care oferă posibilitatea desfacerii unui adăpost temporar sau a unui spital provizoriu în condiții de câmp au fost transmise Ucrainei.

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus, la începutul acestui an, acordarea unei asistențe internaționale pentru țara vecină din contul rezervelor de stat și de mobilizare. 

Astfel, în continuarea eforturilor de solidarizare cu poporul ucrainean afectat de agresiunea militară a Federației Ruse, conform unei hotărâri de Guvern aprobate astăzi, pentru completarea stocurilor de rezervă și pentru compensarea cheltuielilor de transportare a lotului internațional, Guvernul va aloca Ministerului Afacerilor Interne 5,777 mln lei din fondul de rezervă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *