CSI / RusiaInternațional

Radio Europa Liberă și-a deschis un nou birou în Letonia pentru a combate dezinformarea din partea Moscovei

Postul american Radio Free Europe/Radio Liberty (Radio Europa Liberă / Radio Libertatea, RFE/RL) şi-a inaugurat joi seara, 12 ianuarie, un nou birou în Letonia, pentru a asigura acoperirea evenimentelor referitoare la Rusia, relatează vineri dpa și Agerpres.

Noua antenă vizează ”combaterea dezinformării din partea Kremlinului şi furnizarea către publicul rusofon de informaţii de încredere şi obiective”, conform unui comunicat de presă.

Aceasta ”ne va permite să ajungem la audienţa în creştere din Rusia, în pofida campaniei Kremlinului împotriva jurnaliştilor noştri şi a media independente”, a mai subliniat cu prilejul inaugurării oficiale preşedintele RFE/RL Jamie Fly.

Menționăm că biroul RFE/RL din Moscova a fost nevoit să-şi înceteze activitatea din cauza campaniei ruse împotriva media. Se speră ca biroul din Riga să contracareze impactul acestei închideri, potrivit sursei citate.

Redacţia din Riga va avea circa 40 de angajaţi, jurnaliştii venind de la serviciul în rusă al RFE/RL şi canalul de televiziune Current Time. Mulţi dintre ei sunt în exil, în căutarea libertăţii presei.

Tot aici se va realiza conţinut destinat minorităţii rusofone din ţările baltice.

”Vrem să asigurăm dezvoltarea unui conţinut care să îndeplinească necesităţile audienţei ruse, care s-a confruntat cu provocări semnificative de la invazia lui Putin din Ucraina”, a declarat Fly pentru dpa la inaugurare.

Preşedintele Letoniei, Egils Levits a salutat deschiderea noului birou al RFE/RL, amintind într-un discurs de rolul acestui canal în timpul războiului rece, când acesta le furniza celor aflaţi dincolo de Cortina de fier informaţii din ”Occidentul liber”, şi a subliniat că misiunea RFE nu s-a schimbat.

În anul 1951 a fost creat RFE/RL, și finanţat de guvernul SUA, dar afirmă că transmite în mod independent de Washington, mai relatează sursele citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *