Sport

Rădoi și-a dat demisia de la conducerea echipei Steaua

„Am luat hotărârea de a nu mai continua la Steaua, e momentul să ne despărțim. Rezultatele echipei de până acum m-au făcut să iau această decizie. Din păcate nu s-a mai putut și îmi asum această responsabilitate. Eu trebuie să fiu primul care pleacă. I-am rugat pe cei din staff-ul tehnic să rămână pentru a nu crea o debandadă la echipă în perioada următoare", a spus Rădoi la finalul partidei de la Pitești la postul Digi Sport.

El a adăugat că decizia este definitivă, fiind luată înainte de partida cu Astra Giurgiu. "Indiferent ce se întâmpla în acest meci cu Astra, eu luasem decizia de a renunța încă de ieri (n.r. — sâmbătă). Am hotărât să vin totuși aici (n.r. — la Pitești) pentru a nu crea probleme în sânul echipei. Dacă nu se mai crede în ideile mele și dacă nu pot să îmi pun în practică filosofia mea… atunci eu vreau să mor pe mâna mea. Nu mă mai poate întoarce nimic. Nici măcar o discuție cu patronul", a menționat el.

Mirel Rădoi susține că nu se află în conflict cu finanțatorul Gigi Becali, cel care îi este și naș de cununie. "Nu e niciun conflict între mine și patronul Becali. Noi suntem într-o situație delicată și toți trebuie să acceptăm criticile. Nu plec cu un gust amar de la Steaua, trebuia să îmi asum responsabilitatea", a precizat fostul fotbalist.

Acesta a subliniat că jucătorii nu au nicio vină, adăugând totuși că așteaptă de la ei o altă atitudine în partidele următoare. "Jucătorii nu au nicio vină, eu sunt singurul responsabil, eu am adus echipa pe acest loc în clasament (n.r. — locul 4, la 10 puncte în spatele liderului Astra Giurgiu). Mi-aș dori ca jucătorii să fie mai responsabili și să mă Ťsalvezeť, adică să înceapă să câștige chiar începând de miercuri. Sufletește voi rămâne alături de Steaua și de acești jucători. Ei trebuie ajutați, nu judecați", a precizat Rădoi.

El nu a dorit să numească un posibil înlocuitor al său la conducerea echipei Steaua, dar așteaptă ca "antrenorii care apar la televizor" să vină să ajute echipa. "Echipa e într-un moment foarte greu, nu pot să nominalizez eu cine să vină. Nu mă interesează. Sper ca acești antrenori care se dau mari steliști la televizor, dar care în trecut când au fost chemați au cerut 25.000 de euro pe lună, să vină și să ajute. Să arate cât de steliști sunt. Deocamdată suntem în șanse pentru cele trei obiective pentru care eu am venit. Și cred că după iarnă, cu câteva plombe, este realizabil obiectivul de câștigare a campionatului. Pentru că, să nu uităm, aceste puncte care ne despart de primul loc se înjumătățesc în play-off", a mai spus Rădoi.

Echipa Steaua București a pierdut, duminică seara, cu scorul de 0-1, partida de pe teren propriu, disputată la Pitești, cu Astra Giurgiu, în cadrul etapei a 19-a a Ligii I.

Fostul fotbalist Mirel Rădoi a fost instalat la conducerea tehnică a formației Steaua la începutul lunii iunie, preluând postul lăsat liber de antrenorul Costel Gâlcă. Rădoi a ocupat funcția de director sportiv al echipei bucureștene deoarece nu deține licență de antrenor. Ca antrenor principal la Steaua figurează în acte Dumitru Dumitriu. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *