CSI / RusiaRăzboiUcraina

Raid spectaculos al forțelor speciale ucrainene asupra unei poziții ruse pe o insulă de pe Nipru

Soldații ucraineni au desfășurat o operațiune specială pe apă în delta râului Nipru, unde i-au atacat pe ruși din bărci și au reușit să recupereze o insulă mică ocupată de forțele Moscovei.

Folosind bărci cu viteză și drone de înaltă tehnologie, forțele speciale navale ucrainene, „Seals”, au desfășurat în mai multe rânduri operațiuni de-a lungul insulelor râului Nipru.

Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei a lansat joi, 13 iuliei, un videoclip pe Facebook cu o misiune efectuată asupra unei poziții deținută de Rusia pe o insulă a râului Nipru din regiunea Herson.

Potrivit imaginilor atacul a fost dat din ambarcațiuni mici, asistate de drone folosite pentru supraveghere, dar și pentru lovituri din aer asupra unor poziții ale forțelor rusești.

Un blogger pro-rus a scris că „diavolii înoată de-a lungul Niprului în bărci de mare viteză”.

O dronă de supraveghere a efectuat recunoașterea aeriană deasupra unei insule de pe Nipru și a descoperit un post de observare rusesc pe un mic aflorament stâncos al insulei.

O echipă de asalt a forțelor speciale care folosește două bărci pneumatice cu motor a fost pregătită în timpul nopții pentru a începe un atac în zori. Misiunea lor a fost coordonată de la distanță folosind drone și alte mijloace de comunicare.

Potrivit Kyiv Post, bărcile utilizate în operațiune ar putea fi ambarcațiuni cu motor Willard Sea Force 730 sau Willard Sea Force 11M furnizate de SUA (au 7 și, respectiv, 11 metri lungime).

Aceste bărcile sunt apreciate la nivel global de forțele speciale, potrivit analiștilor militari, deoarece sunt echipate cu radar de navigație Furuno, mitraliere grele de 7,62 mm montate în față și sunt foarte rapide, agile și silențioase.

Potrivit Censor.net, în funcție de configurație, prețul unei bărci de 11 metri este de aproximativ 850.000 USD; barca de șapte metri costă în jur de 350.000 de dolari.

Comandamentul Forțelor de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei a spus că operațiunea trupelor Centrului 73 al Forțelor Speciale Maritime a distrus o barcă inamică, a ucis trei soldați ruși și a rănit alți cinci. Unitatea este supranumită „Seals” după omologii lor din Marina SUA.

De la începutul ofensivei de vară a Ucrainei, au existat informații despre grupuri de asalt ucrainene care operează în vecinătatea podului Antonivka peste râul Nipru, lângă Herson. Se crede că ei au un punct de sprijin pe malul stâng al Niprului și, în încercarea de a disloca micul contingent ucrainean, rușii bombardeză și lansează alte activități de câteva săptămâni.

Atacul face parte din încercările ucrainenilor de a slăbi pozițiile rușilor pe frontul din sud. Între timp, aceștia au continuat operațiunile de contraofensivă și au înregistrat unele câștiguri în cel puțin trei sectoare ale frontului, inclusiv în vestul regiunii Zaporojie și în jurul orașului Bahmut, începând cu 13 iulie. Trupele ucrainene continuă să avanseze la sud de Bahmut în sectorul Bila Hora-Andriivka, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forțelor Armate Andrii Kovalov.

Forțele ucrainene continuă să respingă încercările ruse de a avansa pe direcțiile Kupiansk, Lîman, Avdiivka și Mariinka, a adăugat el. După cum a precizat Kovalov, Moscova își desfășoară rezervele în aceste sectoare și lupte grele sunt în desfășurare. În același timp, operațiunile ofensive sunt în desfășurare pe linia sudică a frontului în direcțiile Melitopol și Berdiansk, unde forțele ucrainene urmăresc să slăbească capacitățile militare ruse. În sectoarele Novodanilivka-Balka Șiroka și Mala Tokmacika-Novopokrovka, trupele ucrainene au avansat și au consolidat noi poziții, a informat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *