CSI / Rusia

Rapoartele lui Nemțov făcute public: Rudele soldaților ruși uciși în Ucraina, amenințate și obligate să semneze mai multe documente

La începutul lunii februarie, reprezentantul rudelor celor decedați în Ucraina s-a adresat către Boris Nemțov. În raport se arată că rudele acestora cereau compensații de la Ministerul Apărării al Rusie. În acest mod, s-a aflat despre uciderea în masă a militarilor ruși în timpul atacului din vară a separatiștilor în apropiere de Ilovaisk, dar și în timpul luptelor de lângă Debalițeve.

Potrivit datelor furnizate de Nemțov, în apropiere de Debalițeve și-au pierdut viața circa 70 de soldați ruși, cel puțin 17 dintre ei fiind desanturi din orașul Ivanovo. În acest timp, soldații ruși, înainte de a pleca în Donbas, oficial și-au dat demisia din Forțele Armate ale Rusiei, la cerința conducerii.

Potrivit celor scrise de Nemțov, cel puțin 150 de soldați ruși și-au pierdut viața în august 2014, când armata ucraineană a continuat ofensiva, dar a fost oprită de trupele ruse lângă Ilovaisk. Rudele celor morți au primit câte 2 miliarde de ruble, declarând în scris că nu vorda detalii despre modul în care au fost uciși soldații.  

Rudelor le-a fost frică să vorbească în public, din cauza acordului de confidențialitate semnat anterior. Potrivit surselor lui Nemțov, rudele soldaților morți au fost amenințate cu urmărire penală, fiindu-le dat exemplu cazul împotriva mamei cu mai mulți copii, Svetlana Davâdovoi, care a fost acuzată de trădare în favoarea Ucrainei.

sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *