Economie

Raport Cadastru: Apartamentele şi casele din Chişinău continuă să se ieftinească

Casele individuale din capitală s-au ieftinit, anul trecut, în medie cu 1,6% faţă de anul precedent, după o creştere nesemnificativă de 1,2%, în 2012. Experţii imobiliari estimează, însă, că piaţa stagnează deja al patrulea an, după reducerea cu 1,4 la sută a preţurilor, în anul 2011, şi o ieftinire cu circa 10 la sută, pe parcursul anului 2010.

Preţurile pentru casele individuale de locuit din oraşul Chişinău au coborât la o medie anuală de 931 de euro pe metru pătrat, faţă de 945 de euro în anul precedent.

O creştere puternică a preţurilor s-a înregistrat în trimestrul doi, când preţul a depăşit, în luna mai, nivelul de 1000 de euro pe metru pătrat, după care a coborât sub 950 de euro şi s-a menţinut pe un trend de stabilitate până la sfîrşitul anului.

Casele individuale de locuit din Chişinău sunt mai scumpe decât apartamentele, în funcţie de preţ pe metru pătrat. Astfel, potrivit aceleiaşi analize a Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, în anul 2013, preţul ofertei de vânzare a apartamentelor cu o cameră s-a micşorat cu 6 la sută comparativ cu începutul anului, când un metru pătrat costa 864 de euro, cu două camere a scăzut cu 4,2 la sută, până la 848 de euro pe metru pătrat. Cele mai puţin solicitate au fost apartamentele cu trei camere, al căror preţ s-a diminuat cu 1,8 la sută, până la 793 de euro pe metru pătrat.

Sursa: moldpres. md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *