Internațional

Raport secret: Cel puţin 90 de kamikaze au intrat în Europa cu fluxul de refugiaţi – aşteaptă ordin de atac

Potrivit femeii, Abaaoud s-a lăudat, după atacurile de la Paris, soldate cu 130 de morţi, că a ajuns în Europa traversând Mediterana, alături de alţi migranţi, şi că se numără printre aproximativ 90 de terorişti care s-au instalat în Franţa, relatează New York Times.

"Abaaoud s-a prezentat clar drept comandantul acestor kamikaze în aşteptare", a explicat Poliţia franceză în raportul adresat Ministerului de Interne.

El a fost ucis într-o operaţiune a forţelor de ordine care a vizat un apartament din Paris, la câteva zile după atentate.

Raportul de 55 de pagini se concentrează pe pregătirea tehnică a teroriştilor şi pe tehnicile de criptare folosite pentru a nu fi prinşi. Astfel, unul dintre supravieţuitorii atacului din sala de concerte Bataclan a declarat că unul dintre islamişti folosea un laptop, pe ecranul căruia se vedeau numai linii de text neinteligibile.

"Era ciudat – se uită la nişte linii, ca liniile de cod. Nu era nicio imagine, nu avea acces la internet", a povestit supravieţuitorul.

De asemenea, teroriştii au luat telefoanele mobile ale mai multor ostatici, pentru a putea intră pe internet fără a fi detectaţi de autorităţi.

Mai mult, poliţia a descoperit numeroase telefoane mobile nefolosite în raidurile lansate la locuinţele teroriştilor.

În ceea ce priveşte bombele folosite, se pare că Statul Islamic a trimis experţi din Siria în Europa pentru a le fabrică. Ei au folosit materiale uşor de obţinut, dar foarte eficiente.

Raportul sugerează că lipsa controalelor la frontiere le-au permis teroriştilor să se mişte liber prin Europa, fără a trezi vreo suspiciune. În plus, faptul că guvernele naţionale nu au colaborat şi nu au făcut schimb de informaţii au facilitat dispariţia jihadiştilor de pe radare.  

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *