Actualitate

(RAPORT STRATFOR) În anul 2015 Rusia va continua să exercite presiuni asupra Moldovei

„Rusia va evita să se implice în acţiuni militare de amploare, împotriva guvernelor pro-occidentale din Moldova şi Georgia, însă va utiliza grupuri de opoziţie, acţiuni de protest şi va profita de contingentele militare dislocate pe teritoriile acestor ţări, pentru a face presiuni asupra lor”, se mai conţine în raportul Stratfor.

Republica Moldova are nevoiede ajutor din partea Occidentului, pentru acontracara acțiunile lui Vladimir Putin, se arata într-o altă analiză a Stratfor despre realitățile economice, politice și sociale din R. Moldova, după semnarea Acordului de Asocierecu Uniunea Europeană.

„În această luptă, tocmai în perioadele de liniște,atunci când problemele din Ucraina sunt scoase de pe prima pagină aziarelor din cauza crizei din Orientul Mijlociu, ar trebui să ne facem griji.Amintiți-vă că democrațiile slabe pot fi mai folositoare Moscovei decâtdictaturile puternice. Un autocrat comunist și nemilos, precum Josip BrozTito, a reușit, în timpul Războiului Rece, să îi țină pe sovietici departe deIugoslavia. Pe de alta parte, un regim politic slab, democratic totuși, cumeste Republica Moldova, oferă rușilor mulți politicieni care suntpredispuși la corupție”, se conţinea în analiza citată.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *