Politică

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova: „Acum situația este la limită la Chișinău”

„Am subliniat în cadrul dialogului că activitatea noastră este îndreptată înspre câștigarea încrederii cetățenilor din Republica Moldova. În mod evident, prioritatea numărul unu, pentru Guvernul de la Chișinău este menținerea parcursului european dar și implimentarea acorduluide asociere. Suntem conștienți că vom fi apreciați nu după vorbe și declarații dar după faptele acestui Guvern, de aceea am solicitat să judecăm copacul nu după rădăcini dar după fructele de pe copac. Ne bazăm mai departe pe sfaturile și analizele raportorului. Suntem autocritici și deshiși mai departe”, a declarat Filip.
Raportorul UE pentru R. Moldova a spus că este agenda de Asociere nu este pentru uniunea europeană dar este pentru Republica Moldova.

„Nu este momentul pentru a sta comfortabil și de a aștepta ceva. Acum situația este la limită. Este imperativă combaterea corupției dar și depolitizarea instituțiilor de stat. Moldova este o țară cu oameni foarte talentați de aceea ar trebui găsiți candidați tineri cu competențe la funcții în instituțiile de stat. Agenda de asociere cu UE, nu este pentru UE, dar este pentru Republica Moldova. Prezentul Guvern este ambițios și nu are timp mult la dispoziție pentru decizii. Deciziile trebuie să fie în reforme. Este timpul pentru rezultate și nu pentru discuții. Această țară are un singur viitor, unul european, dar și unul al reformelor. Avem nevoie de vești bune din partea Republicii Moldova”, a declarat Petras Auštrevičius.

Amintim că Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius este întro vizită de trei zile în Republica Moldova. Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova a discutat ieri cu deputații Marian Lupu, Președintele Partidului Democrat, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, precum și cu Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *