Economie

Raportul Kroll va fi făcut public

Andrian Candu susţine că raportul ar urma să fie făcut public în următoarele zile.

”Am discutat cu Dl Drăguţanu, astăzi, de câteva ori, ca să găsească posibilitatea ca în regim de urgenţă să fie făcut public raportul. Este un raport de interes naţional, societatea trebuie să vadă în mod transparent ce au făcut investigatorii în prima etapă şi l-am rugat, cât de repede posibil – mâine, cel târziu luni, raportul să fie făcut public”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit şefului legislativului, Dorin Drăguţanu a fost de acord ca raportul companiei Kroll să fie publicat. ”El a fost de acord. Rămâne să discute tehnic nişte chestiuni cu Kroll ca să obţină permisiunea şi eu sper foarte mult ca mâine sau cel târziu luni, acest raport va fi făcut public. Este important şi pentru societate şi pentru politic. Este important ca să fie excluse toate speculaţiile că cineva ar avea motive sau intenţii să ascundă ceva. Este cazul să fim foarte transparenţi, deschişi şi operativi în ceea ce este legat de sistemul bancar”, potrivit lui Andrian Candu.

Rezultatele investigațiilor preliminare ale companiei Kroll indică faptul că în anii 2012-2014 a existat un efort coordonat și ascuns pentru preluarea controlului asupra celor trei bănci, iar, ulterior, pentru a masca natura adevărată a tranzacțiilor a fost maximizat volumul de credite acordate. În consecință, a avut loc deteriorarea bruscă a situației financiare a acestor trei bănci, înregistrându-se creanțe și credite dubioase în sumă de 13,3 miliarde lei, a anunţat miercuri Banca Naţională.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *