Actualitate

(Râşcani şi Drochia) ADR Nord: Vor fi impuse taxe ca să nu se înece în gunoi

Serviciul de colectare a deşeurilor a fost creat la sfârşitul anului 2014 în satele Singureni, Corlăteni, Grinăuţi, Recea, Răcăria, Aluniş (raionul Rîşcani) şi comuna Pelinia (r-nul Drochia). Pînă în prezent mare parte din locuitorii celor şapte sate beneficiare, în special din Pelinia, refuză să încheie contracte de prestare a serviciului dat.

Pentru a redresa situaţia creată, conducerea ADR Nord a convocat la finele săptămînii trecute mai mulţi factori de decizie din raioanele amintite. “Populaţiei trebuie să i se explice că dacă nu vor fi încheiate contracte, vor fi impuse taxe ca să nu se înece în gunoi. Trebuie să se implice toţi – aleşii locali, organele de drept, inspecţiile ecologice din teritoriu etc.”, a declarat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Participanţii la şedinţă au decis să intensifice campania de sensibilizare a populaţiei asupra necesităţii de a încheia contracte cu întreprinderea de salubrizare. "Este o soluţie optimă, taxele fiind o măsură nepopulară. Cu eforturi comune vom convinge oamenii că un serviciu de salubrizare este benefic, în primul rînd, pentru sănătatea lor", a subliniat preşedintele raionul Drochia, Vasile Grădinaru.

Pentru proiectul de la Drochia şi Rîşcani, realizat cu susţinerea Guvernului Germaniei, s-au cheltuit peste şapte milioane de lei. Tariful lunar prevăzut în contractul de prestare a serviciilor de colectare, prelucrare şi depozitare a deşeurilor este stabilit pe categorii sociale şi variază de la zece pînă la o sută de lei.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *