Actualitate

Răspuns la acțiunea comuniștilor: Un grup de oameni au contra-manifestat cu tricolorul şi cu drapele ale UE

Cu tricolorul şi cu drapele ale Uniunii Europene în mâini, aceştia au cerut protestatarilor comunişti să nu promoveze haosul şi dezordinea în ţară. Acţiunea a fost începută de câţiva activişti. Treptat la aceştia s-au alăturat câteva zeci de oameni, scrie IPN.

O pensionară din Chişinău spune că, timp de opt ani, comuniştii nu au făcut altceva decât să aducă sărăcie. „Deşi şi acum este greu, cel puţin avem drumuri reparate, şcoli şi grădiniţe construite, apeducte, avem condiţii bune de trai. Mai este mult de lucru, dar e mai bine ca pe vremea comuniştilor”, a spus femeia.

Un alt manifestant a spus că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, politicile căreia asigură locuri de muncă decente şi o viaţă mai bună. Bărbatul a mai spus că de fapt comuniştii Artur Reşetniov, Iurie Muntean şi Eduard Muşuc au paşapoarte româneşti, iar manifestaţiile pe care le organizează sunt pentru a crea haos în ţară.

Un tânăr a remarcat că s-a alăturat grupului de contramanifestanţi deoarece este împotriva comuniştilor, care fac dezordine. „Istoria ne arată cine sunt comuniştii, cei care au deportat oameni în Siberia şi au comis crime. Nu avem nevoie de ei la conducere”, a menţionat tânărul.

Comuniştii, care au organizat un protest împotriva guvernării, s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în număr de până la 15 mii de oameni. Pe 3 noiembrie, în susţinerea integrării europene, la îndemnul coaliţiei de guvernare, au manifestat în jur de 100 de mii de cetăţeni. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *