Actualitate

Răspunsul rușilor nu s-a lăsat mult așteptat. Moscova EXPULZEAZĂ trei diplomaţi moldoveni

De asemenea, persona non grata au mai fost declaraţi 13 diplomați din Ucraina, 4 din Germania, 4 din Polonia, 3 din Lituania, 3 din Cehia, 2 din Italia, 1 din Letonia și 1 din România. Aceştia trebuie să părăsească teritoriul rus până în perioada 5-7 aprilie.

Se pare că acesta este răspunsul Kremlinului ţărilor care i-a expulzat diplomații.

Anterior ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a declarat că ţara sa va trimite acasă 60 de oficiali americani şi va închide consulatul Statelor Unite de la Sankt Petersburg.

Expulzați vor fi şi 90 de reprezentanţi ai misiunilor diplomatice din alte ţări care au fost solidare cu Marea Britanie în cazul Skripal. În ultimele săptămâni, în total, 145 de oficiali ruşi din 28 de state au fost declarate persona non-grata.

Totodată, șapte membri ai delegației ruse la NATO se vor întoarce la Moscova. Scopul acestor acţiuni a fost de a responsabiliza Rusia, care încalcă dreptul internaţional şi ameninţă securitatea europeană. Printre statele care au luat astfel de măsuri este şi Moldova.

În data de 27 martie, trei diplomați din cadrul Ambasadei Rusiei în ţara noastră au fost declarați indezirabili. Nota i-a fost prezentată ambasadorului de la Moscova, Farit Muhametşin, care a fost convocat la Ministerul de Externe.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Moldova, dar şi cea a Marii Britanii au salutat decizia autorităţilor de la Chişinău. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *