Actualitate

Rata de PENETRARE a serviciilor de telefonie mobilă a DEPĂȘIT 120 %

Aceasta arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Ca urmare a creşterii numărului de utilizatori, rata de penetrare a acestor servicii raportată la o sută de locuitori a ajuns la 120,7%.

Şeful Serviciului de presă al ANRCETI, Anatol Barbei, precizează că la o sută de locuitori revin, în medie, 120 de cartele SIM procurate de la furnizorii de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că o parte din utilizatori deţin cîte două sau mai multe cartele. Numărul utilizatorilor activi de telefonie mobilă a ajuns la peste 3 milioane 611,3 mii, iar al celor pasivi (care în ultimele trei luni nu au consumat şi nu au achitat nici un serviciu de telefonie mobilă) a fost de 684,3 mii.

În primele şase luni ale anului 2013, cel mai mare număr de utilizatori noi – peste 177,1 mii – au fost conectaţi la reţeaua Orange Moldova. La 1 iulie, compania avea 2 milioane 434 de mii de clienţi. Numărul de clienţi ai Moldtelecom, care oferă servicii de telefonie mobilă sub marca comercială “Unite”, a crescut cu 10,1%, la 309,5 mii. Moldcell a înregistrat cea mai mică creştere a numărului de utilizatori, cu 0,7%, pînă la 1 milion 552 de mii, mai precizează ANRCETI.

Volumul total al traficului de voce în reţelele de telefonie mobilă a sporit, în raport cu primul semestru al anului trecut, cu 8% şi a depăşit cifra de 2,8 miliarde de minute. Pe de altă parte, traficul mediu lunar de voce per utilizator a scăzut cu 6,7% şi a alcătuit 113 minute. Un trend negativ a avut şi evoluţia numărului de mesaje SMS expediate în reţelele de telefonie mobilă. Numărul acestora s-a redus cu
10%.

Vînzările înregistrate de cei trei furnizori au sporit cu 3,4% şi au depăşit cifra de 1 miliard 693,8 milioane de lei. Totodată, venitul mediu lunar per utilizator (ARPU) de telefonie mobilă s-a redus pînă la 67,2 lei.

TIMPUL.MD via MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *