ActualitateEconomie

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,6%, în luna februarie

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,6%, în luna februarie a acestui an, comparativ cu luna precedentă, însă rata şomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) continuă să aibă un nivel ridicat, de 22,1%, potrivit datelor transmise, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), informează Agerpres.
Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,8 puncte procentuale mai mare decât la femei, valorile respective fiind 6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 5,2% în cazul celor de sex feminin. Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna februarie a anului 2024 a fost de 466.400 persoane, în scădere faţă de ianuarie (472.000 persoane) însă în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (444.900 persoane). Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,5% pentru luna februarie 2024 (4,2% în cazul femeilor şi 4,7% al bărbaţilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,4% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna februarie 2024.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Escroci si Timpul, dar si statul. Asa-zis statisticile astea sunt neadevarate. Statul, un escroc notoriu, considera someri numai cei inscrisi la el in ultimile 6 luni. Escrocilor, someri sunt toti care nu se afla in acetele voastre, traiesc si nu figureaza nicaieri ca ar lucra. Va sa zica somerii sunt enorm mai multi decat vreyi voi sa aratati in statistici. V-ati ingrozi daca ar apare numarul real. Imi e scarba de statul mincinos si de “gazetarii” care dau asemenea statistici, desi cunosc foarte bine ca statul minte cand intocmeste statistica !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *