Actualitate

Râul Bâc va fi curățat vineri de Ziua Mondială a Mediului

Acţiunea se va desfăşura în segmentul str. Calea Basarabiei spre ieșire din municipiul Chișinău, care este o zonă extrem de poluată cu deşeuri menajere solide şi va începe la orele 14.00.

CNM invită toate instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineret, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători și mass-media să se alăture acestei acţiuni practice de Ziua Mediului.

Situația râului Bâc s-a agravat întrucât acesta a devenit un canal de transportare a apelor reziduale a municipiului Chişinău spre fluviul Nistru (care este utilizat pentru irigarea culturilor agricole și pentru adăpatul animalelor domestice, iar populația consumă produse de carne și lactate poluate cu substanțe toxice). Totodată, râul rămîne în viziunea unor persoane un loc de depozitare a deşeurilor.

La nivel mondial, în fiecare an, pe data de 5 iunie se marchează Ziua Mediului. Această zi a fost declarată Ziua Mondială a Mediului în urma desfăşurării primei conferinţe a Naţiunilor Unite privind omul şi mediul înconjurător care a avut la Stockholm în 1972 şi care a reunit reprezentanţi ai 113 naţiuni.

ONG-urile care doresc să se alăture acţiunii din 5 iunie sunt rugate să contacteze în prealabil Centrul Național de Mediu şi să comunice numărul persoanelor care vor participa, astfel încât CNM să poată asigura fiecare participant cu echipamentul necesar. Persoana de contact de la CNM este Alla Vacarciuc, tel: 060176393, 022 836727, e-mail: alla.vacarciuc@gmail.com.

sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *