Criza

Râul Bîc în stare deplorabilă! Râul se transformă într-o groapă de gunoi

Specialiștii Agenției de Mediu au evaluat starea râului Bîc, iar conform analizei, principala sursă de poluare este activitatea umană și aruncarea deșeurilor în apă.

În râu sunt aruncate deșeurile menajere și de construcție, deversare ape uzate din sistemul comunal şi se spală neautorizat autovehicule. Specialiștii Agenției de Mediu au prelevat probe care ulterior au fost transportate spre laborator pentru analiză, transmite Realitatea.md.

„Rezultatele analizelor efectuate asupra probelor prelevate vor fi publicate ulterior. Atenționăm că, Agenția de Mediu este responsabilă doar de testarea calității apei la indicatorii fizico-chimici și hidrobiologici, iar pentru testarea apei potabile sau de scăldat sunt responsabile alte instituții precum SA „Apă-Canal Chișinău” și Agenția Națională pentru Sănătate Publică”, anunţă autoritatea.

Specialiștii din cadrul Agenției de Mediu analizează sistematic toate apele de suprafață din țară. Monitorizarea lor este necesară, în special în contextul poluărilor masive. Totuși, această activitate nu reduce fenomenul, iar principalul factor este iresponsabilitatea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *