Actualitate

Război energetic: Transnistrenii lasă fără energie Republica Moldova. PAS și Maia Sandu fără reacție în fața fasciștilor de la Tiraspol

Ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale Andrei Spînu a anunțat că SA Energocom nu a reușit să semneze contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan (Moldgres).

Aceasta semnifică că deficitul de curent electric în Republica Moldova se va aprofunda, transmite Mold-street.com.

Andrei Spînu nu a oferit o explicație a cauzelor nesemnării contractului cu Moldgres, dar a precizat că pentru luna noiembrie, SA Energocom a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice:

  • s-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie;
  • s-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie;
  • pentru ziua de mâine, s-a procurat 5.530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate).

În consecință pentru ziua de 1 noiembrie, vom avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4.070 MWh, ceea ce constituie 30-40% din necesar.

„Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național.

Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate”, a scris Andrei Spînu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Tiraspolul si in anii 90 ne-a lăsat în întuneric. NU circulau troleibusele. S-a întîmplat tot prin această perioadă satanică. Să luam aminte că în 1990 la Nistru au început acțiunile anticonstituționale contra RM. Se crează impresia că astfel Tiraspolul ne aminteste că deja ei pot continul dansul separatist, speculând pe sama gazelor rusesti… Vina o poartă conducerile de la Chisinau care au cochetat cu separatistii. Se simpre lipsa unor diplomati si negociatori de elita care ar convinge Tiraspolul, că ei de fapt se răzbună și pe cei care poarta drapele si haine rosii la Chisinau. Sau poate că este o înțeleegre între ei, ca împreună să răstoarne TITANICUL de la Chișinău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *