Ultima oră

(RĂZBOI ÎN DONBAS) În ultimele 24 de ore au fost uciși 34 de localnici din Donețk și 9 militari

(UPDATE 16.48) În Ilovaisk au fost capturați mai mulți soldați ruși. Anunțul a fost făcut de către jurnalistul Mihailina Skorik, pe pagina sa de Facebook. “Douăzile în urmă batalionul Donbas a preluat controlul asupra drumurilor strategice din Donețk și încă își menține pozițiile în lupte”, se arată în postare.

(UPDATE 15.50) Batalionul Donbas a reținut o grupare separatistă formată din 8 persoane, trimisă pentru a susține teroriștii din Ilovaisk.
Printre persoanele reținute este și dramaturgul francez, actorul, poetul, câștigătorul mai multor concursuri, președintele asociației teatrale “Les Saisons Russes”, Iurii Iurcenko, care a venit din Paris pentru a lupta pentru teroriștii din Republica Populară Donețk.

(UPDATE 15.45) Potrivit oficialilor ucraineni, în ultimele 24 de ore, în luptele cu teroriștii, forțele militare au pierdut 9 soldați, iar 22 au fost răniți. 

(UPDATE 15.40) În orașul Makeevka, Donețk, teroriștii au tras focuri de armă în direcția locuitorilor. Presa scrie că au fost înregistrate de victime. 

Potrivit pravda.com.ua, teroriștii ar fi săpat tranzee chiar în centrul unui cartier. 

Separatiștii au deschis focul și în satul Olenevka. 

(UPDATE 15.34) În ultimele 24 de ore în urma focurilor de arme au fost uciși 34 de locuitori din Donețk, în total până acum fiind înregistrate 951 de victime.

(UPDATE 10.35) În luptele pentru Ilovaisk au murit 9 militari, în ultimele 24 de ore.

(UPDATE 10.10) Forțele antiteroriste izolează raioanele cu probleme din Donbas și nu permit să intre pe teritoriul Ucrainei, din Rusia, grupuri noi de teroriști. De pe teritoriul Rusiei se trag focuri de armă.

(UPDATE 10.05) În războiul din Ilovaisk a fost ucis soțul jurnalistei Mihailina Skorik. Anunțul a fost făcut de jurnalistă pe pagina sa de Facebook.
“A vrut să pleca ca un erou. I-a reușit acest lucru. Pentru Ilovaisk, pentru Ucraina, pentru prieteni, pentru victorie, pentru Donbas”.

(Știre inițială) "În ce mod au reușit rușii să treacă de încercuire, deocamdată nu se știe".

Timp de câteva zile, teritoriul Ucrainei a fost invadat de 1200 de soldați și peste 150 de piese de tehnică blindată. 

Serviciul național de securitate al Ucrainei a declarat anterior că Luganksul este complet încercuit.

Rezistența informațională:

Continuă luptele în Ilovaisk, Isînovata, Donețk, Lugansk și Saur – Moghila. Luptele din Donețk și Lugansk sunt dificile pentru că teroriștii folosesc armament greu. În paralele, forțele anti-teroriste operează în direcția Ilovaisk – Zugres. Forțele anti-teroriste încearcă să încercuiască teroriștii din Șahtersk, Krasnîi Luch dar și în raionul Perevalisk.

Teroriștii continuă să atace poziițiile anti-teroriste:

– În raionul Lugansk din AGS – 17 (lansator de grenade) a fost atacat un punct de control.

– În regiunea Veseolaia Gora și Ilovaisk au fost lansate atacuri din Grad-uri.

– Din mortiere a fost atacat postul din Stanița Lugansk.

– Teroriștii cu susținerea a două tancuri și transportatoare blindate au atacat un punct în apropiere de Ilovaisk, atacul a fost respins. 

Știrea se actualizează

Timpul.md via Inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *