Actualitate

Război în Ucraina: Americanii l-ar fi amenințat pe Putin: SUA vor băga în morminte 100 de mii de soldați ruși

Expertul rus citează sursa sa din cadrul unui minister de forţă din Rusia.

„… Domnule Putin, uitaţi cuvântul „Mariupol”. Dacă veţi intră acolo – veţi da peste militari SUA, iar atacul va fi considerat a fi un atac împotriva SUA. Va fi un precedent, prima dată în istorie când armata rusă va atacă armata SUA. De dată această, puterea Statelor Unite nu va fi în spate, ci în faţă”, transmite Rabinovici conţinutul ultimatumului adresat lui Putin -”… Vom culcă în sicrie o sută de mii de soldaţi şi ofiţeri ruşi, vom livra Ucrainei cele mai recente arme letale, vom introduce sancţiuni mai stricte şi de dată această va vom deconecta de la SWIFT. De dată asta nu glumesc. O vom face”.

În conformitate cu Rabinovici, potrivit protocolului, Putin urmă să se întâlnească cu Obama, ”dar acesta nu mai vorbeşte cu Putin”.

„… Ele (autorităţile americane) cred că riscul invaziei militare din partea Rusiei a atins cel mai ridicat nivel şi Statele Unite au început să acţioneze. Au spus – Obama nu mai vorbeşte cu el, se va întâlni cu Kerry. Ar fi bine să să vadă cu el….” – adaugă Rabinovici.

Acesta mai spune că oferind atenţie Mariupolului, SUA nu renunţă la eforturile de a readuce sub jurisdicţia Ucrainei peninsula Crimeea.

„Kerry a spus,”plasăm Crimeea în paranteze. Nu pentru că am uitat de ea, despre peninsula vă va aminti permanent Merkel, care denunţă anexarea. De Crimeea ne vom ocupă mai târziu. Acum discutăm despre estul Ucrainei”, – mai spune ultimatumul.

Amintim că atacul Rusiei asupra oraşului Mariupol este des menţionat că fiind următorul pas în războiul din estul Ucrainei.

În prezent, linia frontului trece prin suburbia de est a Mariupolului – Shirokino – unde se dau cele mai crâncene lupte de la semnarea armistiţiului.

În perioada cuprinsă între 10 februarie şi 10 mai, în luptele pentru Shirokino au fost ucişi 20 de militari ucraineni şi aproximativ 100 – au fost răniţi.
 
Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *