CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Forțele antiteroriste au eliberat un raion din Lugansk. Luptele continuă în partea centrală a orașului

(UPDATE 16.55) Ministerul de Interne de la Kiev susține că teroriștii din Lugansk sunt responsabili de peste 800 de crime și infracțiuni ce au avut loc în oraș. 

(UPDATE 16.50) Autoritățile ucrainene susțin că poartă răspundere pentru securitatea convoiului umanitar rus doar pe acele teritorii pe care le controlează. În rest acesta cade sub controlul teroriștilor.

(UPDATE 14.43) Forțele antiteroriste au eliberat un raion din Lugansk. Potrivit militarilor ucraineni luptele continuă în partea centrală a orașului. 

(UPDATE 14.40) Teroriștii au minat două spitale și un cimitir din Donețk. 

(UPDATE 14.25) Teroriștii au blocat raionul în care au fost uciși refugiații din Lugansk și încearcă să șteargă toate probele crimei comise zilele trecute. Declarația aparține serviciului de presă ATO.

(UPDATE 13.30) În războiul pentru orașul Ilovaisk a fost rănit un luptător din batalionul Donbas. Presa scrie că victima se află a doua zi în lupte, iar rănile nu îi pun viața în pericol.

(UPDATE 13.25) În zona în care s-a anunțat că teroriștii ar fi tras într-o coloană de refugiați, au fost depistate 15 cadavre. 

(UPDATE 13.20) Armata rusă de pe teritoriul federației susțin atacul cu artilerie și GRAD-uri contraatacurile teroriștilor în Donbas.

(UPDATE 13.10) În ultimele 24 de ore, în urma confruntărilor dintre teroriști și forțele ucrainene a fost ucis un militar iar 28 au fost răniți.

(UPDATE 11.45) Şeful de operaţiuni din cadrul Comitetului internaţional al Crucii Roşii pentru Europa şi Asia, Laurent Korba a ajuns la Moscova pentru a discuta despre conviul umanitar rus trimis în estul Ucrainei. Convoiul umanitar rus urmează să fie verificat nu departe de granița cu Ucraina. Presa ucraineană scrie că acesta va trece prin punctul de control Izvarino, care este sub ocupație teroristă.

(UPDATE 11.35) Luptele în Ilovaisk 

(UPDATE 11.20) Teroriștii din republica Populară Lugansk susțin că nu trag focuri de armă în direcția refugiaților și că niciodată nu au împușcat în localnici. Reacția vine după ce militarii ucrainenei au spus că teroriștii au tras din artilerie în coloana de refugiați ce se deplasau cu steag alb.

(UPDATE 10.00) Teroriștii continuă să tragă focuri de armă în forțele ucrainene de pe teritoriul Rusiei, anunță Dmitri Timciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului "Info Resist".

(UPDATE 09.50) Pentru a-i bloca pe teroriști în raionul Donețk, forțele antiteroriste au organizat 33 de puncte de rezistență. Presa scrie că luptele continuă în raionul Novosvetlovk, Hreațevatovo și Saur-Moghila.

(UPDATE 09.15) Rusia refuză să închidă granița cu Ucraina și să recunoască susținerea teroriștilor din estul Ucrainei. Declarația apartine șefului de la Interne, Pavel Klimcin.

(UPDATE 09.10) Ieri la ora 19.00 în teroriștii din Ilovaisk au fost goniți din aproape jumătate de oraș, scrie presa ucraineană. Cu toate acestea, jurnaliștii atenționau că luptele dintre batalionul Donbas și separatiști contunuau.

(UPDATE 08.43) Forțele antiteroriste apără de teroriști orașul Iasînuvata. Totodată forțele ucrainene au blocat, în lupta cu teroriștii, orașul Ilovaisk.

(Știre inițială) Forțele antiteroriste au intrat până în centrul Luganskului și efectuează o operațiune de curățare a orașului de teroriști. Potrivit oficialilor ucraineni, militarii au înconjurat orașele cheie din Donbas.

“Separatiștii opun rezistență, sunt agresivi deoarece simt că în curând își vor găsi sfârșitul”, a spus purtătorul de cuvânt al Cponsiliului Național al Apărării și al Securătății.

sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *