CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Jurnaliștii străini confirmă că RUSIA a început INVAZIA

(17:52) Jurnaliștii străini documentează invazia rusească din Ucraina.

(17:45) Berlinul cere ca Federația Rusă să explice de ce tehnică blindată rusească trece hotarul Ucrainei.

(17:22) Forțele anti-teroriste au capturat 7 teroriști. În regiunea localității Debalițovo (Donețk) în apropiere de un post de control au fost reținuți șapte bărbați lucrat că teroriștii. 

(UPDATE 16.46) Comandantul batalionului “Kievskaia Rusi” a fost ucis în zona de acțiune a forțelor antiteroriste.

(UPDATE 16.00) De partea teroriștilor pro-ruși luptă mercenari sârbi. Numărul lor se ridică la peste 200 de persoane. Ei se numesc „cetnic”, denumire folosită de partizanii sârbi în timpul celui de-al doilea război mondial și războaielor din fosta Iugoslavie. 

Premierul Serbiei Alexandr Vucici că toți cetnicii luptă pentru bani, și nu împărtășesc nici un ideal. Remunerările oscilează între 2000-6500 dolari pentru luptă. În toamnă, guvernul Serbiei va adopta o lege care va interzice sârbilor să participe în conflicte militare străine. 
(UPDATE 15.42) Persoane necunoscute înarmate l-au răpit pe primarul din Selidov, Donețk.

(UPDATE 15.20) Convoiul umanitar ucrainesc a ajuns în Lugansk și urmează să fie predat celor de la Crucea Roșie.

(UPDATE 14.55) Din Crimeea și zona ATO au fugit deja 105.688 de persoane care și-au părăsit domiciliul forțat, scrie pravda.com.ua.

(UPDATE 14.50) Un medic a reușit să salveze peste 20 de răniți sub împușcăturile de snaiper

(UPDATE 14.09) Ministrul de externe lituanian Linas Linkevicius a declarat vineri, la Bruxelles, că deține informații potrivit cărora 70 de piese de echipament militar rus au trecut granița în Ucraina joi noaptea.

”Suntem foarte îngrijorați de evoluția situației din Ucraina, pe de o parte, vorbim atât de mult despre așa-numitul convoi umanitar, pe de altă parte, dar în același timp vedem că situația continuă să se agraveze și avem informații că în timpul nopții 70 de piese de echipament militar rus au trecut granița”, a spus Linkevicius la sosirea la Bruxelles, unde are loc o reuniune de urgență a Consiliului Afaceri Externe al UE, consacrată mai ales evenimentelor recente din nordul Irakului
 
(UPDATE 14.00) Teroriștii încearcă să mute tehnica grea către noile poziții mai aproape de granița cu Rusia.

(UPDATE 13.50) Grănicerii și vameșii ucraineni sunt pregătiți să primească convoiul umanitar rusesc. Anunțul a fost făcut de către Consiliul Național al Securității și al Apărării. Potrivit instituției, Ucraina deocamdată nu a primit actele de la Crucea Roșie privind convoiul umanitar rus.

(UPDATE 13.35) 70 de vehicule militare rusesti au trecut granita cu Ucraina in timpul noptii, relateaza agentia Reuters, citata de CNBC.

(UPDATE 13.30) În Donețk teroriștii au tras focuri de armă spre centrul orașului, din direcția pieței și a gării.

(UPDATE 13.25) Forțele antiteroriste au eliberat încă 3 orașe. Este vorba despre Cernuhino (Lugansk), Bulavinskoe și Alexandrovskoe (Donețk).

(UPDATE 13.24) În ultimele 24 de ore, forțele antiteroriste au pierdut 5 militari.

(UPDATE 13.20) Coloana cu tehnică militară rusă a trecut hotarul ruso-ucrainean și se îndreaptă spre Lugansk, susține ATO, citat de pravda.com.ua. Coloana ar fi trecut prin raionul Izavarino. 

(UPDATE 13.10) Lupte dure s-au dus în această noapte, în 25 de puncte de control, între forțele antiteroriste și teroriștii. 

(UPDATE 13.00) Teroriștii încearcă să formeze o bandă din prizonieri. Anunțul a fost făcut de către oficialii de la Kiev, în cadrul unui briefing.

(UPDATE 11.45) Poliţia de frontieră ucraineană a trecut graniţa în Rusia pentru a începe inspectarea ajutorului umanitar destinat populaţiei din estul Ucrainei, a declarat un purtător de cuvânt al acesteia pentru Reuters.

Poliţiştii de frontieră vor verifica încărcătura pe teritoriul rus situat de cealaltă parte a localităţii ucrainene Izvarine, controlată de separatiştii proruşi, a declarat purtătorul de cuvânt Andrii Demcenko. "Poliţiştii de frontieră ucraineni sunt acolo în număr mare", a declarat el pentru Reuters.

Ucraina, ca şi alte state occidentale, suspectează că acest convoi, care a plecat marţi dimineaţă de la o bază militară de lângă Moscova, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuală intervenţie rusă în Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe, titrează digi24.ro.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia că aprovizionează cu arme separatiştii de la începutul conflictului, ceea ce Moscova dezminte.

(UPDATE 11.30) Conținutul convoiului umanitar rusesc va fi înregistrat la punctul de trecere rusesc “Donețk” din regiunea Rostovsk.

(10.20) Potrivit acestuia convoiul a înnoptat la 20 de km de orașul Donețk din Rusia. “Din locul în care sunt parcate camioanele până la Izvarino sunt 37 de km. Când și unde vor pleca, nimeni nu spune”, mai scrie jurnalistul.

O coloană militară formată din 12 unități, se îndreaptă în direcția hotarului cu Ucraina.


sursa: pravda.com.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *