CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Schimbul de prizonieri între Kiev şi separatiștii din Donbas a fost suspendat

"Schimbul de prizonieri a fost suspendat" a declarat luni pentru presă fostul şef de stat, precizând că "de fapt nu există o singură echipă guvernamentală care să se ocupe de această problemă umanitară importantă".

De aceste operaţiuni se ocupă exclusiv voluntari, a subliniat Kucima.

El a respins o vină a Ucrainei în acest sens. "Nu pot spune aşa ceva, pentru că cealaltă parte nu doreşte acest lucru", a spus el.

"Aş dori ca Ucraina să creeze o entitate care să se ocupe de aceste probleme, din care să facă parte grupurile de lucru", a subliniat Kucima, reprezentantul Kievului în cadrul Grupului de contact trilateral.

De asemenea, cel de-al doilea preşedinte ucrainean, şi-a exprimat optimismul faţă de posibilitatea obţinerii unor acorduri cu privire la retragerea armamentului de calibru sub 100 de milimetri de pe linia de contact din estul Ucrainei.

"Tocmai am discutat această propunere a părţii ucrainene", a spus el luni. "Putem adăuga acestor arme grele tancuri, mortare de calibrul 82 de milimetri şi tot armamentul de calibru sub 100 de milimetri", a apreciat oficialul, adăugând că rebelii separatişti proruşi "sunt mai mult sau mai puţin încântaţi" de propunere.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *