CSI / Rusia

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Separatiștii au atacat localităţile Avdeevka şi Peski cu lansatoare de grenade

(UPDATE 13.40) Un nou raport al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare arată că războiul din estul Ucrainei a făcut până în prezent peste 6.000 de victime.

"Deocamdată, nu sunt disponibile detalii complete privind ultimele victime, de la mijlocul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie 2015.
În total, însă, de la începutul conflictului, la mijlocul lunii aprilie 2014, până pe 19 martie 2015, în estul Ucrainei au murit 6.072 persoane, iar 15.345 au fost rănite" – se arată în raport.

Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare menţionează că statisticile sale se bazează pe informaţii furnizate de către autorităţile ucrainene şi instituţiile medicale din regiunile Doneţk şi Luhansk.

"Misiunea ONU pentru drepturile omului în Ucraina şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, însă, admit că numărul real al persoanelor decedate este mult mai mare" – precizează raportul.

(Știre inițială) Potrivit unui comunicatul de presă difuzat aseară, forţele separatiste au deschide focul de cel puţin 10 ori. Insurgenţii continuă atacurile asupra localităţilor Avdeevka şi Peski, cu tiruri din mitraliere şi lansatoare de grenade.

Pe direcţia Artemovsk, inamicul a deschis focul din mitraliere înspre localitatea Leninskoe. Pe direcţia Mariupol, forţele separatiste continuă să atace localitatea Şirokino.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *