CSI / RusiaRăzboiUcraina

Război în Ucraina, ziua 343. Orașul Bahmut a fost transformat într-o „ruină totală”. Ucraina se așteaptă la o „escaladare maximă” din partea Mosovei

Ucraina se așteaptă la o „escaladare majoră” din partea Rusiei în următoarele două-trei săptămâni, posibil în perioada care coincide cu marea unui an de la invazia pe scară largă. Lupte grele au loc în continuare în zona orașului Bahmut, care a fost transformat de bombardamentele rusești într-o „ruină totală”.

Principalele evenimente de astăzi, 1 februarie:

Ora 09:20 Marți, Danemarca a decis sporirea nivelului de alertă de securitate cibernetică de la ”mediu” la ”ridicat”, după mai multe atacuri cibernetice comise de grupuri de hackeri pro-ruşi în ultimele săptămâni, a anunţat Centrul pentru Securitate Cibernetică danez, informează Reuters.

Ora 09:05 Ucraina și Uniunea Europeană vor organiza vineri un summit la Kiev, guvernul ucrainean salutând acest „semnal puternic” trimis Moscovei la aproape un an de la începutul invaziei rusești, transmite agenția AFP, citată de Boursorama.com.

Ora 08:40 Președintele ales al Cehiei, Petr Pavel, a declarat pentru BBC că Ucrainei ar trebui să i se permită să adere la NATO „imediat ce războiul se va încheia”.

Ora 08:06 Ucraina se pregătește pentru o escaladare majoră din partea Rusiei – posibil chiar în următoarele două-trei săptămâni, a declarat cel mai important oficial de securitate al președintelui ucrainean, într-un interviu pentru Sky News.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *