RăzboiUcraina

Războiul a secerat sectorul agricol din Ucraina: Pagubele se ridică la aproape 9 miliarde de dolari

De la începutul războiului provocat de Rusia, sectorul agricol ucrainean a suferit pagube estimate la 8,7 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Școlii de Economie din Kiev publicat miercuri, 19 aprilie, citat de publicația The Kyiv Independent și Hotnews.

Cea mai mare parte a pagubelor a fost rezultatul distrugerii utilajelor agricole, care, potrivit Școlii de Economie din Kiev , se ridică la peste 4,65 miliarde de dolari.

Școala de Economie din Kiev estimează, de asemenea, că 109.600 de utilaje agricole au fost avariate sau distruse în timpul războiului.

Cealaltă cauză a pierderilor din industria agricolă este rezultatul distrugerii și furtului de produse, o pierdere estimată de 1,87 miliarde de dolari.

Infrastructura agricolă a suferit, de asemenea, pierderi uriașe, în primul rând grânarele, și alte facilități de depozitare. Școala de Economie din Kiev estimează refacerea acestor instalații la 1,33 miliarde de dolari.

Invazia declanșată de Vladimir Putin a provocat cele mai multe daune în sectorul agricol din regiunile Lugansk, Herson, Donețk, Harkov și Zaporojie, zonele în care s-au dat cele mai intense bătălii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *