Actualitate

(RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ) Guvernul a alocat peste 200 mii de lei pentru organizarea evenimentelor de Ziua Memoriei

Începând cu ora 10:15 este preconizat un marş al memoriei din Piaţa Marii Adunări Naţionale spre Complexul memorial „Eternitate”.

Mitingul solemn va începe la ora 11:00, cu discursuri din partea veteranilor şi rudelor celor căzuţi în conflictul armat. Potrivit programului, vor mai vorbi Preşedintele Nicolae Timofti, viceprim-ministrul Tatiana Potîng şi vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici.

Ulterior, vor fi depuse flori la monumentul „Maica Îndurerată”, iar la ora 13:00, în capitală va fi organizată o masă de pomenire pentru 500 de persoane.

Pentru desfăşurarea manifestaţiilor dedicate zilei de comemorare a celor căzuţi în conflictul armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova şi a victimelor acestui conflict, Guvernul a alocat 206 mii de lei. Ministerul Afacerilor Interne va primi 200 mii de lei, iar Ministerul Culturii – 6 mii. Banii sînt oferiţi din Fondul de Rezervă al Executivului. Decizia a fost aprobată ieri în cadrul şedinţei Cabinetului de miniştri.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *