Externe

Războiul din Donbas este primul conflict în care informația a devenit ARMA PRINCIPALĂ

„Problema teritoriilor ocupate, în primul rând a Donbasului, din păcate, este actuală de mulți ani. Mi se pare că, în ultimul timp, acest conflict a fost o componentă politică care nu era legată de realitate și de interesul de a soluționa problema respectivă”, a declarat Razumkov. În opinia sa, unele forțele politice au folosit conflictul din Donbas în scopuri personale, pentru a-și face imagine.

De asemenea, Razumkov a subliniat importanța dezvoltării unei politici și strategii de informare cu scopul de a întoarce teritoriile ocupate temporar. „Acesta este un proces dificil, nu este un proces rapid, spre deosebire de multe altele. Nu putem spune că problema poate fi rezolvată mâine. Deopotrivă, trebuie să fim sinceri în fața noastră și în fața societății, recunoscând faptul că acesta este un proces dificil. Cel mai rău e că nu toată lumea în acest proces își dorește o soluționare reală”, a spus liderul partidului „Слуга народа".

Razumkov a subliniat că există mai multe lucruri de care oficialitățile Ucrainei ar trebui să țină cont și anume că „din nou, deasupra Donețkului și Luganskului trebuie să stea drapelul ucrainean, astfel încât polițiștii de frontieră să păzească granița statului nostru, în cazul în care acest lucru este recunoscut de toată lumea”. „Unul dintre aspectele importante este politica de informare, și anume faptul că arma cea mai importantă în acest război este informația”, a reiterat Razumkov.

Astfel, politicianul consideră că războiul din Donbas este „primul război în care informația a devenit principala armă. În opinia sa, uneori se întâmplă că această armă omoară mai mulți oameni decât un glonț sau o mină.” În același timp, Razumkov consideră că guvernarea de la Kiev nu întreprinde măsurile necesare pentru întoarcerea teritoriilor ocupate.

„Nu există o politică de informare corectă, pentru a transmite informația necesară celor ce sunt acum în Donbas. Toată informația pe care o primesc ei acolo vine de pe canalele rusești”, a declarat politicianul ucrainean.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *