ActualitateExterne

Războiul din Ucraina a aruncat Rusia într-o gaură uriașă / Vladimir Putin pune tunurile pe oligarhii ruși pentru a face rost de bani

Vladimir Putin a pus ochii pe banii miliardarilor ruși. Ministerul Finanțelor din Rusia preconizează o creştere a impozitelor bogaţilor şi întreprinderilor, în contextul în care Moscova caută venituri suplimentare pentru a-şi finanţa Războiul din Ucraina, relatează AFP, conform news.ro.

Cheltuielile publice au fost mai mari decât veniturile cu zeci de miliarde de dolari de la intrarea trupelor ruse în Ucraina în februarie 2022, aruncând ţara într-un deficit bugetar important.

Ministerul rus al Finanţelor a propus să crească impozitul impus societăţilor de la 20 la 25% şi să adopte noi praguri de impozitare a celor mai bogaţi ruşi.

„Aceste angajamente vizează să implementeze un sistem fiscal drept şi echilibrat”, a anunţat marţi într-un comunicat ministrul Finanţelor Anton Siluanov.

Cât a costat războiul din Ucraina

Excepţii sunt prevăzute în cazul militarilor care luptă în Ucraina, anunţă ministerul.

Aceste reforme ar putea să fie aprobate de către Parlament în acest an şi să intre în vigoare în 2025, a precizat el.

Rusia a înregistrat un deficit total de 73 de miliarde de dolari în 2022 şi 2023.

Ea preconizează în 2024 un deficit de 18 miliarde de dolari, reprezentând 0,9% din PIB.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Voi cunoasteti ce contine Dosarul „Laundromat” ? Cum se poate vorbi de JUSTITIE in RM, cand toti judecatorii si procurorii sunt inhaitati la corptie ? Acolo un judecator corupt apara alt judecator corupt. ABSOLUT TOTI JUDECATORII SI PROCURORII din RM trebuie dati afara de urgenta, angajati altii si actualii judecatori trebuie trimisi in judecata pentru coruptie !!!! Altfel nu se poate rezolva nimic in RM !!! Toti afara si judecati !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *