Externe

Războiul Israel-Hamas: ONU confirmă că 20 de camioane cu alimente, apă şi medicamente au intrat în Fâşia Gaza

Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, OCHA, a confirmat sâmbătă că 20 de camioane cu alimente, apă şi medicamente au intrat în Fâşia Gaza, controlată de gruparea islamistă palestiniană Hamas, prin punctul de trecere al frontierei de la Rafah, la graniţa cu Egiptul, transmite Agerpres.

Directorul adjunct al Biroului OCHA din teritoriile palestiniene, Andrea De Domenico, a declarat pentru EFE că Crucea Roşie Egipteană conduce operaţiunea de a aduce asistenţă umanitară în enclava palestiniană.

La rândul său, AFP transmite că primele camioane cu ajutor umanitar au intrat în Fâşia Gaza, dinspre Egipt.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a salutat începerea livrărilor de ajutoare pentru Fâşia Gaza, potrivit dpa.

”Este bine şi este important că primul ajutor umanitar ajunge acum la oamenii din Gaza. Au nevoie de apă, hrană şi medicamente – nu-i vom lăsa singuri. Guvernul federal continuă să folosească toate canalele pentru a uşura suferinţa în acest conflict”, a scris Scholz pe social media.

Şi ministrul de externe britanic James Cleverly a reacţionat sâmbătă, apreciind că deschiderea punctului de frontieră între Egipt şi Gaza nu poate fi ”un eveniment izolat”.

”Camioane care transportă ajutor vital încep să treacă dinspre Rafah către Gaza”, a confirmat şeful diplomaţiei britanice, într-un mesaj postat pe X.

Cleverly a declarat că ajutorul umanitar ”este o gură de oxigen pentru cei aflaţi în suferinţă” în enclava palestiniană. ”Regatul Unit va continua să facă presiuni pentru a se permite accesul umanitar în Gaza”, a adăugat ministrul britanic, care intenţionează să participe sâmbătă la summitul internaţional organizat de Egipt pentru a aborda conflictul dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *