CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Războiul se blochează la bani! Moscova este gata să continue acordul de zboruri spaţiale comune cu SUA

Șeful agenției spaţiale ruse Roscosmos a declarat vineri, 15 septembrie, că este dispus să prelungească un acord cu Statele Unite asupra zborurilor spaţiale comune către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează sâmbătă Stiripesurse.

Un nou acord care să permită continuarea zborurilor până în 2024 şi 2025 este în curs de pregătire, a spus şeful Roscosmos, Iuri Borisov, potrivit agenţiei de presă Interfax. Moscova a declarat anterior că ar trebui să înceteze cooperarea cu SUA în spaţiu.

ISS este unul dintre puţinele locuri unde cele două ţări încă lucrează împreună de la izbucnirea războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Vineri, de exemplu, astronautul american Loral O’Hara şi-a lansat misiunea în spaţiu la bordul unei capsule Soiuz alături de omologii ruşi Oleg Kononenko şi Nikolai Ciub. Navete spaţiale ale SUA au luat de asemenea cosmonauţi la bord ca parte a acordului.

Datorită relaţiei dintre cele două ţări extrem de tensionate, Rusia a anunţat recent că va întrerupe cooperarea după 2024 şi va construi propria staţie orbitală.

Cu toate acestea, deoarece construcţia unei staţii spaţiale durează mai mulţi ani, Moscova a anunţat mai târziu că se gândeşte să rămână la bordul ISS până în 2028.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *