Internațional

Războiul steagurilor în Harkov: Rusia vs. Ucraina

Pe unul din cele două catarge de lângă Consiliu, susținătorii Euromaidan-ului au ridicat, recent, drapelul Uniunii Europene. Protestatarii l-au dat jos, l-au călcat în picioare și rupt în bucăți. ȘI în locul acestuia a fost ridicat steagul Rusiei. Pe celălalt catarg s-a păstrat cel al Ucrainei. Primarul orașului Harkov, Ghenadii Kernes a rugat miliția să dea jos drapelul Rusiei de pe catarg, însă protestatarii nu permit miliției să îndeplinească ordinele.

Aproximativ 200 de demonstranți scandează „Harkov! Rusia! Sevastopol!”, „Primăvară rusească!”, „Kiev, uite-te aici!”. De asemenea, ei cheamă la unirea dintre Rusia, Belorusia și Ucraina și dau foc la steagurile armatei ucrainene.

Mai mult, la moment, în Harkov au loc mai multe demonstrații – împotriva monumentului lui Lenin și pentru unirea cu Rusia. Comuniștii au ieșit să apere monumentul lui Lenin, iar rușii naționaliști pichetează Consiliul Local. Organizatorii protestului roagă oameni să nu se lase provocați și să nu atace clădirea Administrației Regionale de Stat din Harkov, unde se află susținătorii Maidanului.

Sursă: news.liga.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *