Politică

Răzbunarea comuniștilor pe Europa

Uniunea Europeană s-a implicat politic în soluționarea crizei de la Chișinău și, prin implicarea în formarea Alianței de Guvernare Pro-Europene, au lăsat comuniștii cu planurile stricate. Alegerile anticipate au fost evitate, iar PCRM a rămas în afara puterii.

PCRM a mai făcut o întoarcere de 180 de grade spre Uniunea Euroasiatică, care încă nu există, dar e prezentată ca alternativă Europei. În eforturile de discreditare a ideii europene, aceștia utilizează toate metodele, inclusiv prin lansarea unor acuzații denigratoare la adresa reprezentanților UE cunoscuți și apreciați în țara noastră.

În ultimele săptămâni, omul de afaceri Vladimir Volcov acuză Uniunea Europeană de tolerarea unui caz de delapidare a banilor din fondurile europene. Omul de afaceri este proprietar și manager al companiei SGC Grup, companie care este în litigiu cu o altă companie – Provimet Grup. Ambele urmau să construiască infrastructura pentru sistemul de comunicații a Poliției de Frontieră. Construcția acestui sistem a fost finanțată de Uniunea Europeană.

Conform unor depoziții din dosarul penal, deschis de procuratură pe acest caz, SGC Grup ar fi executat lucrări de construcție care au costat mai mult decât era stabilit în contract. Astfel, fiind angajată să execute lucrări în valoare de 2 milioane 300 mii de lei, compania ar fi executat lucrări în valoare de 3 milioane 300 de mii de lei, cerând de la Provimet Grup un milion de lei suplimentar sumei contractate pentru a acoperi cheltuielile.

După ce Provimet Grup a refuzat să achite suma suplimentară, fără a avea dreptul, reprezentanții SGC Grup ar fi vândut unor companii din România bunuri în valoare de un milion de lei care nu le aparțineau de drept.

Dosarul penal deschis pe acest caz se pare că a fost un argument pentru omul de afaceri Vladimir Volcov să iasă în spațiul public cu acuzații bizare. Astfel, el acuză reprezentantul UE în Moldova de tolerare a delapidărilor de bani pe care, după toate probabilitățile, chiar oamenii de afaceri implicați le-ar fi făcut. Evident că UE nu se poate implica în activitatea justiției din Moldova care încă cercetează cazul, dar Reprezentanța UE deja a dezmințit acuzațiile false lansate în presă.

Lansate cu suportul informațional al PCRM și prin intermediul așa-numitului „Congres Civil”, utilizat de comuniști pentru protestele din 2011. Cert este că în timp ce promotorii direcției euroasiatice acuză Uniunea Europeană de furtul propriilor bani pe care aceasta îi donează Moldovei pentru a se dezvolta, „Gazpromul” rusesc rupe de pe moldoveni cel mai înalt preț la gaz, punând în cârca Moldovei și datoria transnistreană de câteva miliarde de euro. Dar asta nu îi deranjează pe comuniști.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *