Social

Razlovan: Termoelectrica este pregătită pentru noul sezon de încălzire

Societatea pe acţiuni Termoelectrica este pregătită pentru noul sezon de încălzire, potrivit directorului interimar general al întreprinderii, Iurie Razlovan, care a susţinut astăzi o conferinţă de presă, transmite MOLDPRES.

„Ieri, am pus în funcţiune blocul energetic nr. 1, care funcţionează corect, fiind tranşat în reţeaua naţională. Alt bloc a fost reparat şi este trecut în rezervă şi va fi conectat la necesitate. Celelalte surse, centrale din diferite regiuni, sunt pregătite în proporţie de 97-98%, or, mai sunt de efectuat mici lucrări, însă acestea nu pot afecta în niciun fel procesul de muncă şi startul sezonului de încălzire. La fel e şi cu reţelele de distribuţie”, a explicat Razlovan.

De asemenea, oficialul a precizat că şi în acest an materialul de bază pe care va lucra întreprinderea este gazul natural. „Păcura este un material de rezervă. Suntem gata să operăm cu păcură, dacă apare o situaţie când nu vom avea gaze”, a afirmat şeful de la Termoelectrica.

În altă ordine de idei, Iurie Razlovan a spus că întreprinderea pe care o conduce este într-un amplu proces de reorganizare care va îmbunătăţi activitatea structurii. „A fost redus semnificativ corpul de management, în favoarea celui ingineresc şi tehnic”, susţine sursa citată.

Referindu-se la cazul cu scurgerea de păcură pe teritoriul întreprinderii, şeful acesteia a spus că angajaţii găsiţi vinovaţi în urma unei anchete interne au fost sancţionaţi, iar rămăşiţele de păcură au fost colectate şi stocate, conform regulamentelor, în conlucrare cu Agenţia de Mediu.

SA „Termoelectrica” este principalul producător de energie electrică și termică în regim de cogenerare din țară,  distribuitor și furnizor de energie termică din municipiul Chișinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *