Economie

Reacția ANRE la solicitarea „Moldelectrica” de majorare a tarifului

La 06.12.2022 operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica” a depus cererea de aprobare a tarifului ajustat pentru serviciul de transport al energiei electrice. Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la o eventuală creștere a prețurilor de furnizare a energiei electrice ANRE comunică următoarele.

Actualmente Agenția examinează solicitarea menționată și în acest sens a solicitat de la  Î.S. „Moldelectrica” să prezinte date suplimentare, pentru a justifica toate costurile suportate de operator la prestarea serviciului de transport al energiei electrice, transmite Curentul.md.

Serviciul de transport al energiei electrice constituie un element de cost care se include la determinarea tarifelor pentru prestarea serviciului de distribuție a energiei electrice și ulterior a prețurilor reglementate la energia electrică furnizată de furnizorii Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L. și S.A „FEE Nord”.

După finalizarea examinării solicitării de majorare a tarifului pentru serviciul de transport al energiei electrice a Î.S. „Moldelectrica”, Agenția va informa publicul și consumatorii privind rezultatele finale, și după caz, va adopta decizia corespunzătoare.

Precizăm că, serviciul de transport al energiei electrice este parte componentă a prețului reglementat de furnizare a energiei electrice către consumatorii finali, cu o pondere în structura totală a prețului de apr. 5-6%. O eventuală majorare a acestei componente  nu va avea impact imediat asupra prețurilor la energia electrică furnizată consumatorilor finali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *