Social

Reacția Companiei Efes Vitanta Moldova Brewery la declarațiile ministrului Bumacov

Declarația aparține directorului general al celui mai mare producător de bere din R. Moldova, Kamil Yazici. "Orzul va fi ulterior folosit în fabricarea malţului – materie primă în producerea berii. În cadrul acestui parteneriat, EFES BEER GROUP va pune în aplicare toate know-how-urile pe care le deţine din proiectele asemănătoare din alte ţări. Moldova deține un potențial agricol semnificativ pentru a face față standardelor de calitate ale grupului EFES în ceea ce privește cultivarea orzului pentru necesităţile sale de producere", se menționează într-un comunicat de presă al companiei.  

Totodată, directorul EVMB a ținut să menționeze că berea pe care o produce compania EFES reprezintă "un produs sută la sută natural, fabricat conform normelor internaționale de calitate care exclud posibilitatea utilizării unor ingrediente artificiale în producerea berii". "Credem în reuşita acestui proiect, care, realizat împreuna cu Ministerul Agriculturii, va avea efecte pozitive asupra Companiei, industriei şi a economiei în întregime. Procesul de producere a berii la EVMB corespunde în totalitate standardelor tehnice locale și internaționale, compania s-a conformat şi va ţine să se conformeze acestor standarde și în continuare", a remarcat Kamil Yazici.

"EVMB este unul dintre cei mai mari investitori străini și unul dintre cei mai mari contribuabili la Bugetul de Stat care îşi doreşte să fie parte a soluţiei şi nu a problemei în ceea ce priveşte reglementarea pieţii de băuturi alcoolice, în special în ceea ce priveşte consumul responsabil de alcool şi interzicerea comercializării acestuia către minori”, punctează comunicatul.

Amintim că ministrul Agriculturii Vasile Bumacov a menționat ieri în cadrul unei conferințe de presă că băuturile pe bază de bere importate conțin un amestec de coloranți, aromatizatori și alcool. "Guvernul a aprobat recent reglementarea tehnică a producției de bere, care acum este considerată băutură alcoolică. Comercializarea acesteia copiilor care nu au atins vârsta de 18 ani va fi interzisă. Totodată, va fi reglementată și distanța față de școală, grădiniță și spital la care va putea fi vândută băutura menționată", a spus Vasile Bumacov, menționând că MAIA va susține producătorii de bere care vor cultiva orz și hamei în RM. 

Compania Efes Vitanta Moldova Brewery (EVMB) este parte componentă a Efes Beer Group (EBG) din anul 2003. EBG operează cu 18 fabrici, în şase ţări: Turcia, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Moldova şi Georgia, 7 malţerii şi 1 unitate de producere a hameiului. Portofoliul de branduri al EVMB include mărcile locale „Chişinău” (cu extensiile Blondă, Aurie Originală, Draft, Draft Mild, Specială Tare, Nefiltrată) , „Festival” , „Kvassica” şi mărcile internaţionale „Kozel”, „Miller Genuine Draft”,”Pilsner Urquell”, „Grolsch”„Efes”, „Старый Мельник”, „Сокол” şi “Белый Медведь”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *