CSI / RusiaInternațional

Reacția ironică a ambasadei americane de la Moscova, după redenumirea unei interescții din aproprierea sa

Ambasada americană de la Moscova a declarat vineri că este surprinsă dar nu jignită de propunerea autorităților locale de a redenumi o intersecție din apropiere „Piața Apărătorilor Donbasului”, sugerând că numele este în onoarea soldaților ucraineni, relatează National Post.

Astfel, declarațiile ambasadei americane vin după ce miercuri consiliul local din Moscova a anunțat că analizează o propunere de a redenumi o intersecție din apropierea ambasadei în cinstea soldaților ruși care luptă împotriva „nazismului” în regiunea din estul Ucrainei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a afirmat în declarația sa de război de pe 24 februarie că obiectivele „operațiunii militare speciale” este „denazificarea” și „demilitarizarea” Ucrainei, precum și protejarea etnicilor ruși de presupuse abuzuri ale autorităților ucrainene.

Reacția ambasadei americane

„Surprinși dar nu jigniți de propunerea guvernului rus de a redenumi o parte a centrului Moscovei din apropierea Ambasadei Statelor Unite ‘Piața Apărătorilor Donbasului’, presupunem în onoarea soldaților ucraineni care luptă cu curaj pentru a-și apăra țara de agresiunea Kremlinului”, a precizat ambasada într-un comunicat remis presei.

„Țara ar trebui să își cunoască eroii”, a mai adăugat acesta.

Mai multe state europene, inclusiv Albania, au anunțat după declanșarea războiului din Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin că își vor redenumi străzile pe care se află ambasadele ruse din capitalele lor în onoarea Ucrainei și a soldaților săi.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Rusii trebuiau sa denumeasca intersectia „Separatistii Donbasului”.
    Atunci era clar pentru toti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *