CSI / RusiaUcraina

Reacția Kievului după acuzațiile Moscovei privind atacuri cu drone în Rusia: „Ucraina nu lovește teritoriul Federației Ruse. Aceasta este o axiomă”

Miercuri, 1 martie, consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a reacționat la acuzațiile aduse de Moscova Kievului privind tentative de atacuri cu drone împotriva unor obiective de infrastructură civilă din două regiuni din sudul Rusiei.

Mihailo Podoleak a negat că Ucraina ar fi lansat atacuri cu drone pe teritoriul Rusiei.

„Ucraina nu lovește teritoriul Federației Ruse. Ucraina poartă un război defensiv pentru a-și dezocupa toate teritoriile. Aceasta este o axiomă”, a scris pe pagina sa de Twitter consilierul președintelui Volodimir Zelenski.

De asemenea, el spune că în Rusia se acumulează panică, iar asta se reflectă într-o creștere a atacurilor interne asupra infrastructurii de către obiecte zburătoare neidentificate, conform Hotnews.

Ulterior, Kremlinul a reaționat la declarațiile lui Mihailo Podoleak, declarând că nu le crede, scrie Reuters.

Vă amintim că marți, 28 februarie, o dronă s-ar fi prăbuşit în apropiere de Moscova, a declarat marţi guvernatorul regional, la scurt timp după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că a dejucat în timpul nopţii două pretinse tentative ucrainene de atac cu dronă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *