Internațional

Reacția Kremlinului după demisia lui Johnson: „Nici nouă nu ne place de el”

Purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a comentat astăzi, 7 iulie, decizia lui Boris Johnson de a demisiona din fruntea guvernului, afirmând că premierului britanic nu-i place de Rusia și că nici Moscova, la rândul ei, nu-l place, potrivit Reuters.

Vorbind în timpul conferinței sale zilnice de presă, Peskov, a declarat că „el (Johnson) nu ne place și nici nouă nu ne place de el”.

Peskov a spus că rapoartele conform cărora Johnson va demisiona în scurt timp din funcția de prim-ministru nu sunt de interes pentru Kremlin.

„Ne-am dori să sperăm că într-o zi în Marea Britanie vor veni la putere mai mulți profesioniști care pot lua decizii prin dialog. Dar în acest moment există puține speranțe pentru asta”, a spus Peskov.

Amintim că Boris Johnson, numit premier în 2019, va demisiona astăzi, 7 iulie, din funcția de lider al Partidului Conservator. El va rămâne interimar în fruntea guvernului până în toamnă, când conservatorii vor decide numele noului lider.

Acest anunț vine după ce Johnson a fost implicat în mai multe scandaluri publice și la doar o lună după ce a supraviețuit unei moțiuni de cenzură în Partidul Conservator. Premierul s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după dezvăluirile privind petrecerile organizate la reşedinţa sa din Downing Street în 2020, în timp ce Marea Britanie se afla în lockdown.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *