Social

Reacția MAEIE, după declarațiile Mariei Zaharova privind o viitoare reducere a numărului de diplomați ruși acreditați la Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție în legătură cu recentele declarații ale reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova privind reducerea numărului angajaților ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Potrivit MAEIE, în relațiile cu partenerii externi, autoritățile Republicii Moldova acționează reieșind din interesele naționale ale țării noastre, scrie Ziarul de Gardă.

„Este cunoscut faptul că relațiile moldo-ruse sunt afectate considerabil, urmare a declanșării de către Federația Rusă a agresiunii militare împotriva Ucrainei și a tuturor consecințelor negative a acesteia, inclusiv pentru R. Moldova. Autoritățile moldovenești rămân hotărâte de a contracara acțiunile destabilizatoare ale Federației Ruse îndreptate împotriva țării noastre”, au transmis reprezentanții MAEIE.

Maria Zaharova a declarat miercuri, 28 iunie, că „dimensiunea actuală a ambasadei Rusiei la Chișinău este absolut justificată”. Fiind întrebată despre „declarații reprezentanților oficiali ai Chișinăului cu privire la necesitatea reducerii prezenței diplomatice a Rusiei în R. Moldova”, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a mai spus că „îndeamnă autoritățile moldovenești să își asculte în sfârșit proprii cetățeni și să înceteze să mai întreprindă acțiuni pentru a face pe placul Occidentului, care nu provoacă propriului popor decât neînțelegere și proteste”.

Vă amintim că astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat apelurile autorităţilor de la Chişinău privind reducerea prezenței diplomatice a Rusiei în Republica Moldova. Aceasta consideră că numărul de angajați ai Ambasadei Rusiei de la Chișinău este absolut justificat și le-a cerut autorităților moldovene să nu mai acționeze în favoarea Occidentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *