Social

Reacția ministrei Sănătății, după ce un copil a căzut de etajul 4 al unui bloc de locuit din Cupcini. „Nu poate fi transferat, a doua echipă de medici a ajuns la Edineț”

Ministra sănătății, Ala Nemerenco a emis o reacție referitor la cazul copilului de 7 ani, căzut de la etajul 4, din Cupcini, raionul Edineț. Copilul se află în stare foarte gravă, nu poate fi transportat și pe moment două echipe de medici luptă pentru viața lui.

„Cu referire la cazul copilului căzut de la geam la Edineț, rog respectuos să nu veniți cu intervenții de genul „cât costă viața unui copil” și atacuri asupra medicilor care luptă toți pentru viața copilului. Starea copilului e foarte gravă. La moment în Edineț se află deja a doua echipă de specialiști din Chișinău care în Consiliu au decis tactica de mai departe a cazului. Dacă starea copilului ar fi permis, era demult transferat. Era nevoie de stabilizare, traumatismele sunt foarte grave”, a menționat ministra sănătății, scrie Jurnal.md.

În context, Ala Nemerenco a recomandat părinților să-și supravegheze în permanență copiii, în special dacă locuiesc la bloc: să închidă geamurile și să le explice copiilor de la o vârstă fragedă despre pericolul căderilor.

În special ar trebui să li se atragă o atenție deosebită plaselor pentru insecte, deoarece copiii se sprijină pe ele și cad, iar geamurile și mânerele trebuie blocate cu utilaje speciale mai ales dacă în familie sunt copii mici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *