Actualitate

Reacția ministrului de Interne cu privire la omorul din Hâncșeti. Am încredere și sper ca organele abilitate să-și îndeplinească misiunea

Acesta mai scrie că ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută, este o tragedie, dar ea nu spune despre faptul că reforma a eșuat,

„Nu, acest caz arată că, probabil sistemul are oameni care dau greș, oameni care generează urmări grave. Nu eu trebuie să mă expun acum referitor la acest caz, este Procuratura care investighează și care va spune despre toate detaliile producerii. Un lucru vreau să spun, Poliția are peste 9 mii de angajați în toată țara, toți ei au la îndemână mijloace speciale, cum altfel, dacă nu prin atitudinea proprie, prin responsabilitate și corectitudinea fiecărui polițist, să ne asigurăm că nu se pot întâmpla astfel de cazuri?! ”, adaugă Jizdan.

Ministrul mai adaugă că demisia unor funcționari nu dă asigurări că astfel de lucruri nu se vor mai repeta.

„Întreb pe cei care se pricep să dea sfaturi și să vină cu expertize pe facebook, demisia unor funcționari va asigura cumva țara de repetarea unor situații similare? Asta trebuie să facem noi, să fugim? să ne ascundem de realitățile din Republica Moldova?! Nu, nu asta este soluția, și nu mai legați tragediile oamenilor de tot ce se petrece la nivel național”, declară șeful de la MAI.

Alexandru Jizdan completează precizând că „dacă polițistul din Hâncești a comis o eroare, dacă acesta a aplicat arma de foc ilegal, el trebuie să răspundă pentru fapta lui, iar restul colegilor lui, să revadă activitatea pe care o desfășoară, rolul lor în poliție și misiunea. Nu trebuie să confundăm serviciul în folosul cetățenilor cu dorințele proprii, jurământul spune altceva, dragi colegi”.

„Regret decesul acestui tânăr și transmit condolianțe familiei. Am încredere și sper ca organele abilitate să-și îndeplinească misiunea și să procedeze exact cum spune buchia legii, în cazul oamenilor care o aplică, de dorit și mai dur”.

Amintim că un tânăr a murit împușcat astă-noapte de șeful adjunct al poliției criminale din Hâncești, potrivit unui anunț făcut dis-de-dimineață de adjunctul Procurorului general, Igor Popa, împreună cu șeful IGP, Alexandru Pânzari. Reporterii Deschide.MD au sunat la Hâncești, iar sursele locale ne-au spus că victima este Dan Osipciuc – fiul fostului șef SIS pe regiunea Hâncești.

Băiatul, în vârsta de 20 de ani, se afla în compania altor doi tineri – Laurențiu Zagorodnîi, fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și Corneliu Donică Mâtcu – fiul adoptiv al actualului șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești. Toți trei tineri sunt născuți în 1998.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *