Economie

Reacția Moldovagaz la decizia ANRE de a reduce tariful de furnizare a gazelor naturale: „Va duce la formarea unor devieri tarifare semnificative în anul 2023”

Întreprinderea „Moldovagaz” a emis o reacție în care anunță că a luat act de decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE) privind reducerea tarifului de furnizare a gazelor naturale către consumatorii finali pentru anul 2023.

„ANRE, la aprobarea prețurilor reglementate de furnizare a gazelor naturale pentru anul 2023, a redus costul serviciilor de distribuție a gazelor naturale cu 610,6 milioane lei, sau 810 lei/1000 metri cubi. Ca urmare, aceasta va duce la formarea unor devieri tarifare semnificative în anul 2023, precum și la o creștere a pierderilor companiilor de distribuție a gazelor naturale din activitățile reglementate de distribuție”, se menționează în comunicatul Moldovagaz.

Vă amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat în ședința de miercuri, 7 iunie, noul tarif la gaz de 16,73 lei pentru un metru cub, fără TVA.

Astfel, consumatorii casnici vor achita 16,73 lei pentru un metru cub de gaz, dar cu TVA ar însemna un preț de 18,068 lei.

De asemeea, menționăm că consumatorii casnici achitau anterior 29,26 lei pentru un metru cub de gaze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *